Οι σύνδεσμοι (με μπλε χρώμα) στη γλώσσα της επιλογής σας σάς κατευθύνουν σε άλλο άρθρο γραμμένο στην ίδια γλώσσα. Αυτά που είναι γραμμένα στα αγγλικά, σας κατευθύνουν σε ένα άρθρο στα αγγλικά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από τρεις άλλες γλώσσες: ισπανικά, πορτογαλικά και γαλλικά.

1 - Σύμφωνα με το εδάφιο Αποκάλυψη 11:19 η μεγάλη θλίψη θα λάβει χώρα σε ένα 10 Ethanim (Tishri). Τα κεφάλαια 38 και 39 του Ιεζεκιήλ αναφέρουν την προφητική αφήγηση της μεγάλης θλίψης. Προφανώς, από μόνες τους αυτές οι πληροφορίες δεν μας δίνουν το έτος (Παράρτημα 1 (άρθρα στα Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Γαλλικά (χρησιμοποιήστε μετάφραση Google)).

 

"Αλλά τα έθνη οργίστηκαν, και ήρθε η οργή σου και ο προσδιορισμένος καιρός για να κριθούν οι νεκροί και για να ανταμείψεις τους δούλους σου τους προφήτες και τους αγίους και εκείνους που φοβούνται το όνομά σου, τους μικρούς και τους μεγάλους, και για να καταστρέψεις εκείνους που καταστρέφουν τη γη». Τότε ανοίχτηκε το αγιαστήριο του ναού του Θεού στον ουρανό και φάνηκε η κιβωτός της διαθήκης του μέσα στο αγιαστήριο του ναού του. Και ακολούθησαν αστραπές, φωνές, βροντές, σεισμός και μεγάλο χαλάζι" (Αποκάλυψη 11:18,19). Αυτό το κείμενο δείχνει το ξαφνικό όραμα της Κιβωτού της Διαθήκης που προηγείται της Μεγάλης Θλίψης. Τώρα, όπως και στο όραμα του Ιεζεκιήλ 9:3, η Κιβωτός της Διαθήκης ήταν ορατή μόνο στις 10 Τισρί (Εθανίμ), την Ημέρα του δραματικού εορτασμού της Ημέρας του Εξιλέωσης.

 

2 - Σύμφωνα με τον Ιεζεκιήλ 39:12-14, το έτος (του βιβλικού (ιουδαϊκού) ημερολογίου) που θα αντιστοιχεί στη μεγάλη θλίψη, θα είναι σεληνιακό-ηλιακό, δηλαδή θα υπάρχει ένας 13ος ενδιάμεσος μήνας (véadar ) (Παράρτημα 2 και Παράρτημα 2 BIS (άρθρα στα Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Γαλλικά (χρησιμοποιήστε μετάφραση Google)).

 

Το βιβλίο του Ιεζεκιήλ αναφέρει ότι το έτος κατά το οποίο θα συμβεί η Μεγάλη Θλίψη θα είναι σεληνιακό-ηλιακό, με 13 μήνες, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο. Στα κεφάλαια 38 και 39 του Ιεζεκιήλ έχουμε την προφητική αφήγηση γεγονότων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη Μεγάλη Θλίψη. Αναφέρει μια περίοδο επτά μηνών καθαρισμού της Γης, μετά τη Μεγάλη Θλίψη: "Ο οίκος του Ισραήλ θα τους θάβει επί εφτά μήνες προκειμένου να καθαρίσει τη γη.  Όλος ο λαός του τόπου θα συμμετέχει στο έργο της ταφής, και αυτό θα του προσδώσει φήμη την ημέρα που θα δοξάσω τον εαυτό μου”, δηλώνει ο Υπέρτατος Κύριος Ιεχωβά. »“Θα διοριστούν άντρες για να περιδιαβαίνουν συνεχώς αυτή τη γη και να θάβουν τα πτώματα που θα έχουν απομείνει στην επιφάνεια της γης προκειμένου να την καθαρίσουν. Θα συνεχίσουν την αναζήτηση επί εφτά μήνες" (Ιεζεκιήλ 39:12-14). Πώς θα μας έκανε αυτή η απλή πληροφορία να καταλάβουμε ότι θα ήταν ένα σεληνιακό ηλιακό έτος 13 μηνών;

 

Σύμφωνα με το εδάφιο Αποκάλυψη 11:19, η μεγάλη θλίψη θα λάβει χώρα στις 10 Τισρί. Τα κεφάλαια 38 και 39 του Ιεζεκιήλ αναφέρουν την προφητική αφήγηση της μεγάλης θλίψης. Στη συνέχεια, στο τέλος των επτά μηνών που αναφέρονται στο Ιεζεκιήλ 39:12-14, γράφεται ότι ο προφήτης είχε ένα όραμα του Ναού που αντιπροσωπεύει την κυριαρχία του Βασιλείου του Θεού στη γη, στις 10 Νισάν: "Στο εικοστό πέμπτο έτος της εξορίας μας, στην αρχή του έτους, τη δέκατη ημέρα του μήνα, το δέκατο τέταρτο έτος αφότου έπεσε η πόλη, εκείνη ακριβώς την ημέρα το χέρι του Ιεχωβά ήταν πάνω μου, και αυτός με πήγε στην πόλη" (Ιεζεκιήλ 40:1). Η αρχή του έτους στο βιβλικό ημερολόγιο ήταν Νισάν και η δέκατη ημέρα αντιστοιχεί στις 10 Νισάν.

 

Κανονικά, από τις 10 Tishri (Ethanim) έως τις 10 Nisan, υπάρχουν μόνο 6 μήνες. Το γεγονός ότι ο Ιεζεκιήλ (39:12-14) αναφέρει 7 μήνες σημαίνει ότι το έτος της μεγάλης θλίψης, θα υπάρξει ένας δέκατος τρίτος μήνας, πριν από τη Νισάν, δηλαδή ο Βεαντάρ (ή Αδάρ Β'). Το έτος της Μεγάλης Θλίψης θα είναι Σεληνιακό Ηλιακό, 13 μήνες. Το έτος 2023/2024 θα είναι σεληνιακό-ηλιακό, δηλαδή θα προστεθεί ο μήνας Adar II (ή Veadar).


 

Η λεπτομερής σελίδα επεξήγησης της ημερομηνίας (χρησιμοποιήστε το google translate):

 

English: http://www.yomelyah.com/436580028

Spanish: http://www.yomeliah.com/436505187.html

Portuguese: http://www.yomelias.com/436549844

French: http://www.yomelijah.com/436562889

"Ο οξυδερκής που είδε τη συμφορά κρύφτηκε· οι άπειροι που προχώρησαν υπέστησαν την ποινή"

(Παροιμίες 27:12)

Καθώς πλησιάζει η "μεγάλη θλίψη", «η ατυχία»,

τι να κάνουμε για να προετοιμαστούμε, να "κρύβουμε";

Τι να κάνετε πριν κατά τη διάρκεια και μεγάλη θλίψη δοκιμασία; Αυτό το πρώτο μέρος θα βασιστεί στην πνευματική προετοιμασία, πριν από τη μεγάλη θλίψη.

Η πνευματική προετοιμασία πριν τη μεγάλη θλίψη

"Και όποιος επικαλεστεί το όνομα του Ιεχωβά θα διασωθεί"

(Ιωήλ 2:32)

Για να αγαπάς τον Θεό είναι να αναγνωρίσεις ότι έχει ένα όνομα: Ιεχωβά (YHWH) (Ματθαίος 6: 9 "Πατέρα μας που είσαι στους ουρανούς, ας αγιαστεί το όνομά σου") (The Revealed Name).

Όπως τόνισε ο Ιησούς Χριστός, η πιο σημαντική εντολή είναι η αγάπη για τον Θεό: "Αυτός του είπε: «“Πρέπει να αγαπάς τον Ιεχωβά τον Θεό σου με όλη σου την καρδιά και με όλη σου την ψυχή και με όλη σου τη διάνοια”.  Αυτή είναι η μεγαλύτερη και πρώτη εντολή. Η δεύτερη, όμοια με αυτήν, είναι η εξής: “Πρέπει να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου”. Σε αυτές τις δύο εντολές κρέμεται όλος ο Νόμος και οι Προφήτες" (Ματθαίος 22: 37,38) (Worship Jehovah; In Congregation).

Αυτή η αγάπη για τον Θεό περνά μέσα από μια καλή σχέση μαζί Του, μέσα από την προσευχή. Ο Ιησούς Χριστός έδωσε συγκεκριμένες συμβουλές για να προσευχηθεί σωστά στον Θεό στο Ματθαίο 6:

"Επίσης, όταν προσεύχεστε, δεν πρέπει να είστε όπως οι υποκριτές· επειδή τους αρέσει να προσεύχονται καθώς στέκονται στις συναγωγές και στις γωνιές των πλατιών δρόμων για να τους βλέπουν οι άνθρωποι. Αληθινά σας λέω: Αυτοί έχουν την ανταμοιβή τους στο πλήρες. Εσύ, ωστόσο, όταν προσεύχεσαι, πήγαινε μέσα στο ιδιαίτερο δωμάτιό σου και, αφού κλείσεις την πόρτα σου, προσευχήσου στον Πατέρα σου, ο οποίος είναι στα κρυφά· τότε ο Πατέρας σου, ο οποίος βλέπει στα κρυφά, θα σου ανταποδώσει. Και όταν προσεύχεστε, μη λέτε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, όπως κάνουν οι εθνικοί, γιατί νομίζουν ότι θα εισακουστούν λόγω της πολυλογίας τους. Μη γίνετε, λοιπόν, όμοιοι με αυτούς, γιατί ο Θεός, ο Πατέρας σας, γνωρίζει ποια πράγματα έχετε ανάγκη πριν εσείς καν του τα ζητήσετε.  »Πρέπει, λοιπόν, να προσεύχεστε με αυτόν τον τρόπο: »“Πατέρα μας που είσαι στους ουρανούς, ας αγιαστεί το όνομά σου. Ας έρθει η βασιλεία σου. Ας γίνει το θέλημά σου, όπως στον ουρανό, έτσι και πάνω στη γη. Δώσε μας σήμερα το ψωμί μας για αυτή την ημέρα· και συγχώρησέ μας τα χρέη μας, όπως και εμείς έχουμε συγχωρήσει τους χρεώστες μας. Και μη μας φέρεις σε πειρασμό, αλλά ελευθέρωσέ μας από τον πονηρό”. »Διότι αν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα παραπτώματά τους, ο ουράνιος Πατέρας σας θα συγχωρήσει και εσάς, ενώ αν δεν συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα παραπτώματά τους, ούτε ο Πατέρας σας θα συγχωρήσει τα παραπτώματά σας" (Ματθαίος 6: 5-15).

Ο Ιεχωβά Θεός ζητά να είναι αποκλειστική η σχέση μας μαζί του: "Όχι· αλλά λέω ότι αυτά που θυσιάζουν τα έθνη τα θυσιάζουν σε δαίμονες και όχι στον Θεό· και δεν θέλω να γίνεστε εσείς συμμέτοχοι με τους δαίμονες. Δεν μπορείτε να πίνετε το ποτήρι του Ιεχωβά και το ποτήρι των δαιμόνων· δεν μπορείτε να τρώτε από «το τραπέζι του Ιεχωβά» και από το τραπέζι των δαιμόνων.  Ή μήπως «διεγείρουμε τη ζηλοτυπία του Ιεχωβά»; Μήπως είμαστε ισχυρότεροι από αυτόν" (1 Κορινθίους 10:20-22).

Αν αγαπάμε τον Θεό, θα πρέπει επίσης να αγαπάμε τον πλησίον μας, «Αυτός που δεν αγαπάει δεν έχει γνωρίσει τον Θεό, επειδή ο Θεός είναι αγάπη» (1 Ιωάννη 4: 8) (The Sacred Life).

Αν αγαπάμε τον Θεό, προσπαθούμε να Τον ευχαριστήσουν έχοντας καλή συμπεριφορά. "Αυτός σου είπε, άνθρωπε χωματένιε, τι είναι καλό. Και τι σου ζητάει ο Ιεχωβά σε ανταπόδοση παρά να ασκείς δικαιοσύνη και να αγαπάς τη στοργική καλοσύνη και να είσαι μετριόφρων καθώς περπατάς με τον Θεό σου" (Μιχαία 6: 8).

Αν αγαπάμε τον Θεό, θα αποφευχθεί οποιαδήποτε συμπεριφορά που αποδοκιμάζει: "Τι! Δεν γνωρίζετε ότι άδικοι άνθρωποι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού; Μην παροδηγείστε. Ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε άντρες που χρησιμοποιούνται για αφύσικους σκοπούς ούτε άντρες που πλαγιάζουν με άντρες ούτε κλέφτες ούτε άπληστοι ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού" (1 Κορινθίους 6: 9 , 10) (Βασική Διδασκαλία της Βίβλου (Απαγορεύεται στη Βίβλο)).

Για να αγαπάς τον Θεό είναι να αναγνωρίσεις ότι έχει έναν Υιό, τον Ιησού Χριστό. Πρέπει να τον αγαπάμε και να έχουμε πίστη στη θυσία του που επιτρέπει τη συγχώρεση των αμαρτιών μας. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος τρόπος για την αιώνια ζωή και ο Θεός θέλει να αναγνωρίσει: "Ο Ιησούς τού είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μόνο μέσω εμού" και. "Αυτό σημαίνει αιώνια ζωή, το να γνωρίζουν εσένα, τον μόνο αληθινό Θεό, και αυτόν που έστειλες, τον Ιησού Χριστό" (Ιωάννης 14:6 · 17:3) (Το μνημείο του θανάτου του Ιησού Χριστού (άρθρο); Jesus Christ the Only Path).

Η αγάπη του Θεού είναι να αναγνωρίσει ότι μας μιλάει (έμμεσα), μέσω του λόγου Του, της Βίβλου. Πρέπει να το διαβάζουμε κάθε μέρα για να γνωρίζουμε καλύτερα τον Θεό και τον γιο του Ιησού Χριστό. Η Αγία Γραφή είναι ο οδηγός μας που μας έδωσε ο Θεός: "Ο λόγος σου είναι λυχνάρι για τα πόδια μουκαι φως για τον δρόμο μου" (Ψαλμοί 119:105). Η Αγία Γραφή στο Διαδίκτυο είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα και κάποιες βιβλικών χωρίων για να απολαύσετε την καλύτερη συμβουλή του (Ματθαίος κεφάλαια 5-7: Η επί του Όρους Ομιλία, το βιβλίο των Ψαλμών, παροιμίες, τα τέσσερα Ευαγγέλια, Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη και πολλά άλλα βιβλικά περάσματα (2 Τιμόθεο 3: 16,17)) (Read the Bible Daily; Βασική Διδασκαλία της Βίβλου).

Μέρος 2

Τι να κάνετε κατά τη Μεγάλη Θλίψη

Σύμφωνα με τη Βίβλο υπάρχουν πέντε σημαντικές συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να αποκτήσουμε το έλεος του Θεού κατά τη διάρκεια της μεγάλης δοκιμασίας:

1 - Να επικαλεστεί το όνομα του Ιεχωβά με προσευχή: "Και όποιος επικαλεστεί το όνομα του Ιεχωβά θα διασωθεί" (Ιωήλ 2: 32).

2 -  Να έχουμε πίστη στο αίμα του Χριστού για να λάβουμε τη συγχώρεση των αμαρτιών μας: "Αυτοί είναι που έρχονται από τη μεγάλη θλίψη, και έπλυναν τις στολές τους και τις έκαναν λευκές με το αίμα του Αρνιού" (Αποκάλυψη 7: 9-17).

3 - Ένα θρήνο για τον θυσιαστικό θάνατο του Ιησού Χριστού, που επιτρέπει τη συγχώρεση των αμαρτιών: "Θα εκχύσω στον οίκο του Δαβίδ και στους κατοίκους της Ιερουσαλήμ το πνεύμα της εύνοιας και της δέησης, και θα κοιτάξουν προς εκείνον τον οποίο τρύπησαν με δόρυ και θα θρηνήσουν γοερά για αυτόν όπως θα θρηνούσαν για μοναχογιό· και θα κλάψουν πικρά για αυτόν όπως θα έκλαιγαν πικρά για πρωτότοκο γιο. Εκείνη την ημέρα ο θρήνος στην Ιερουσαλήμ θα είναι μεγάλος, σαν τον θρήνο της Αδαδριμμών στην πεδιάδα της Μεγιδδώ" (Ζαχαρίας 12: 10,11).

Ενώ είναι σαφές ότι αυτό το κείμενο εκπληρώθηκε μετά το θάνατο του Χριστού, το πλαίσιο του Ζαχαρία κεφάλαια 12 έως 14, ισχύει και για τη διεξαγωγή της μεγάλη θλίψη. Ο όρος "σαν τον θρήνο της Αδαδριμμών στην πεδιάδα της Μεγιδδώ" επιβεβαιώνει ότι η θρήνο θα γίνει κατά τη στιγμή της μεγάλης θλίψης (συγκρίνετε Αποκάλυψη 16: 16 "Και τους συγκέντρωσαν στον τόπο που ονομάζεται στην εβραϊκή Αρμαγεδδών").

Ο Ιεχωβά Θεός θα κάνει τους ανθρώπους να επιβιώσουν που δεν θα έχουν καμία λύπη για αυτό το αρχαίο κακό ανθρώπινο σύστημα, σύμφωνα με τον Ιεζεκιήλ 9: "Ο Ιεχωβά τού είπε: «Πέρασε μέσα από την πόλη, μέσα από την Ιερουσαλήμ, και βάλε σημάδι στα μέτωπα των ανθρώπων που στενάζουν και βογκούν για όλα τα απεχθή πράγματα που γίνονται στην πόλη" (Ιεζεκιήλ 9: 4 · συγκρίνετε με τη σύσταση του Χριστού "Θυμηθείτε τη σύζυγο του Λωτ", Είναι νεκρή εξαιτίας της "λύπης" για αυτό που άφησε πίσω (Λουκάς 17:32)).

Αυτός ο θρήνος θα συνοδεύεται από δύο τελευταίες θεϊκές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της μεγάλης δοκιμασίας:

4 - Η νηστεία: "Σαλπίστε με το κέρας στη Σιών! Κηρύξτε νηστεία· συγκαλέστε επίσημη σύναξη. Συγκεντρώστε τον λαό· αγιάστε την εκκλησία. Συνάξτε τους γέροντες· συγκεντρώστε τα παιδιά και τα βρέφη που θηλάζουν" (Ιωήλ 2:15,16 ; το γενικό πλαίσιο αυτού του κειμένου είναι η μεγάλη θλίψη (Ιωήλ 2: 1,2)).

5 - Σεξουαλική αποχή: "Ας βγει ο γαμπρός από το εσωτερικό του δωμάτιο, και η νύφη από τον νυφικό της κοιτώνα" (Ιωήλ 2: 15,16) και "Και η χώρα θα θρηνήσει γοερά, κάθε οικογένεια μόνη της· η οικογένεια του οίκου του Δαβίδ μόνη της και οι γυναίκες τους μόνες τους· η οικογένεια του οίκου του Νάθαν μόνη της και οι γυναίκες τους μόνες τους" (Ζαχαρίας 12:12-14). "γυναίκες τους μόνες τους" αυτό σημαίνει σεξουαλική αποχή.

Μέρος 3

Τι να κάνετε μετά τη μεγάλη θλίψη

Υπάρχουν δύο βασικές θεϊκές συστάσεις:

1 - Η παγκόσμια ολοκλήρωση του φεστιβάλ των καλύβων, η οποία θα είναι μια παγκόσμια απελευθέρωση από τις συνέπειες της αμαρτίας:

"Όλοι όσοι απομείνουν από όλα τα έθνη που έρχονται εναντίον της Ιερουσαλήμ θα ανεβαίνουν κάθε χρόνο για να προσκυνούν τον Βασιλιά, τον Ιεχωβά των στρατευμάτων, και για να γιορτάζουν τη Γιορτή των Σκηνών" (Ζαχαρία 14:16).

2 - Ο καθαρισμός της γης για 7 μήνες, μέχρι το 10 Nisan (Εβραϊκός ημερολογιακός μήνας) μετά τη μεγάλη θλίψη (Ezekiel 40: 1,2): "Ο οίκος του Ισραήλ θα τους θάβει επί εφτά μήνες προκειμένου να καθαρίσει τη γη" (Ιεζεκιήλ 39:12).

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή επιθυμείτε πρόσθετες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ιστότοπο ή τον λογαριασμό Twitter του ιστότοπου. Ο Θεός να ευλογεί αγνές καρδιές μέσω του Υιού του Ιησού Χριστού. Αμήν (Ιωάννης 13: 10).

Share this page